Proefles

Ben je jong of oud, valide of invalide, ervaren of onervaren? Dat maakt niet uit, want het is voor iedereen. Voor de beginners is een oefenstok aanwezig. Deze stok wordt aan de boot bevestigd, waardoor het starten een stuk makkelijker wordt en iedereen de geweldige wakeboard- of waterski-ervaring kan beleven.

Wat kan je doen

Daar waar waterskiën veel overeenkomsten heeft met skiën op de sneeuw, lijkt wakeboarden heel erg op snowboarden. Waterskiën kent een drietal disciplines; de slalom, schansspringen en figuren-skiën. Bij wakeboarden draait alles om het uitvoeren van diverse tricks, waarbij de hekgolf van de boot als springschans wordt gebruikt. Eerst legt een instructeur de basisbeginselen uit op het land. Je kunt ter plekke kiezen: wakeboarden of waterskiën. Daarna ga je onder begeleiding écht aan de slag. Voor de allerkleinsten is er een  funtube (banaan) aanwezig.

Er mag iemand met je mee in de boot. Ook dat is al een hele bijzondere ervaring en leuk voor het maken van foto’s! Bovendien zitten we op een uniek locatie met prachtig uitzicht op Enkhuizen. We hebben een gezellig bar waar we eten en drinken verkopen. Zo kunt u heerlijk nagenieten met een kopje koffie of thee. Neem dus je vrienden en familie mee en geniet van het water, uitzicht, de sport en het gezelschap.

Wat heb je nodig

Minimale vereiste is een zwemdiploma. Alle nodige materiaal is aanwezig; wakeboarden, ski’s, wetsuits, zwemvesten in alle maten. U dient alleen zelf zwemkleding en een handdoek mee te nemen. Er zijn kleedkamers en een douche aanwezig op de club. Sieraden mogen niet om tijdens het skiën of wakeboarden.

U kunt altijd langskomen tijdens de openingstijden:

Dag Tijden
Dinsdag * 19:00 tot 22:00 **
Donderdag * 19:00 tot 22:00 **
Zaterdag 14:00 tot 19:00
Zondag 13:00 tot 18:00

Op basis van het weer en beschikbaarheid van vrijwilligers kan er van de tijden worden afgeweken. Houd ook onze facebook-pagina in de gaten voor eventueel aanpassingen op het laatste moment.

* in de maand mei en na de 3e donderdag in september gesloten vanwege de kortere dagen

** 19:00 jeugdtijdstip; Uiteraard is jeugd ook alle tijden welkom, er is altijd iemand aanwezig die instructies kan geven. Maar op dit tijdstip is er zeker een jeugdtrainer. Hou hier voor ook de facebook pagina in de gaten voor eventuele wijzigingen

Waar

Routeplanners geven de route niet goed aan. Lees goed de routebeschrijving op deze site onder het kopje ‘contact’.